ФЕСТИВАЛЪТ “ЗЛАТНОТО ОКО” 2018 ПРИЕМА ЗАЯВКИ

Община Попово започна подготовката по организирането на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.
Фестивалът ще се проведе от 17 до 20 октомври 2018 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов. Организатор е Община Попово и съорганизатори: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“, UVT и Национален фонд „Култура“.
Целта на деветото издание е за първи път в програмата да се привлекат международни участници. Основната мисия на фестивала е да превърне Попово в притегателен център за срещи на кинодейци от различни държави. Ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години.
Статутът за провеждането на фестивала е утвърден от организаторите и съорганизаторите и може да се намери на официалните страници на: Община Попово, Съюза на българските филмови дейци и сайта на кинофестивала и вече се приемат заявки за участие. Програма ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции.

Организационен екип:
Председател – д-р Людмил Веселинов – кмет на Община Попово
и членове:
Петя Габровска – координатор „Филмова програма“
Йорданка Георгиева – координатор „Медии и информационно обслужване“
Росица Георгиева – координатор „Логистика“
Христо Белчев – координатор „Международни участия и събития“

Заявки за участие се приемат до 31.07.2018 г., в администрацията на СБФД на адрес: София – 1504, бул. „Княз Дондуков” 67, 4 етаж, както и онлайн на официалната страница на фестивала: www.goldeneye-bg.eu

За контакти в СБФД: Гергана Дончева /тел. 0894 528 600, e-mail: gergana_doncheva@filmmakers.bg, sbfd@sbfd-bg.com.
За контакти в Община Попово: Христо Белчев /тел. 0878 675 823, e-mail: goldeneyebg.eu@gmail.com
Чл.

Пълният текст на Статута на фестивала можете да видите по-долу.

статут Златното око 2018 (BG)

статут Златното око 2018 (EN)

Един коментар за “ФЕСТИВАЛЪТ “ЗЛАТНОТО ОКО” 2018 ПРИЕМА ЗАЯВКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *