Изготвена е програмата на кинофестивала

Вече е готова програмата за провеждането на IX-ия Фестивал за операторско майсторство „Златното око” Попово’2018. Фестивалът е в памет на големия български оператор Димо Коларов и ще се състои в родния му град Попово от 18 до 20 октомври 2018г.Организатор е Община Попово и съорганизатори: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“, UVT и Национален фонд „Култура“.
Деветото издание на фестивала е с международно участие и за първи път в програмата му ще бъдат представени и чуждестранни филми, с което Попово ще се превърне в място за срещи на кинодейци от различни държави.
През трите фестивални дни организаторите предвиждат различни съпътстващи събития. Сред тях са срещата-разговор с легендарния актьор проф. Стефан Данаилов и Георги Тошев – авторина автобиографичната книга „Романът на моя живот“, представянето на филм за Световното Първенствопо футбол 1994г. – САЩ, откриването на фотоизложбата „ТАРО“на Александър Нишков, както и провеждането на дискусии, кръгли маси и срещи с актьори, оператори и режисьори. Част от състезателната програма на фестивала са прожекциите на три от най-новите и успешни български игрални филми през последните две години – „Посоки“, „Воевода“ и „Привличане“.
Публикуваме цялата информация за състезателната и съпътстваща програма на IX-ия Фестивал за операторско майсторство „Златното око” с международно участие Попово’2018.